ÜRÜNLERİMİZ

Tüm projeleriniz için kaliteli bakış açısı

Slider

Horasan Plus

Horasanplus iç cephe kompozit yalıtım harcı, binalarda özellikle fotokatalitik yalıtımın istenildiği yerlerde, gazbeton, tuğla, bims, biriket ve brüt beton yüzeylerde uygulanan, yapışma ve rahat uygulama olanağı sağlayan, içerisinde kimyasal madde barındırmayan, insana ve çevreye zararı olmayan doğal maddelerden oluşmuştur. Ses ve ısı yalıtımı sağlayan, doğal minerallerle takviye edilmiş, rutubet önleyen ekolojik ve antibakteriyel bir kompozit yalıtım harcıdır.

UYGULAMA ALANLARI

Tuğla, gazbeton, bims, briket, brüt, beton ve duvarlarda. Uygulama yapılacak yüzey, kalıp yağı, toz, boya, kir vb. tutulmayı önleyici maddelerden arındırılmalıdır. Gazbeton, bims, tuğla gibi malzemeler sıcak havalarda uygulama öncesi nemlendirilmelidir. 

UYGULAMA SINIRI

Metal, tahta, ahşap üstü vb. yüzeylerde direkt sıva uygulaması yapılmamalıdır. Eski boyalı yüzey, hazır renkli sıva, dış cephe kaplaması, sağlam olmayan eski sıvalı, sürekli neme maruz kalabilecek, asbest çimento ya da yalıtım paneli yüzeyler üzerinde uygulanmaz. 

UYGULAMA ŞARTLARI

Ortam sıcaklığı: +5 °C ile +30 °C arası olmalıdır. iç duvar yüzeylerine uygulanmalıdır. Donmuş, erimekte olan veya 24 saat içerisinde don tehlikesi olan   yüzeylerde uygulanmamalıdır.
Yüzey Hazırlığı 

Uygulama yapılacak yüzey kalıp yağı, toz, boya, kir vb. tutunmayı önleyecek maddelerden arındırılmalıdır. Yüzeydeki çatlak ve delikler minersan mineral tamir harçları ile kapatılmalıdır.
Gaz beton, brüt beton, yüzeylerde uygulamadan 3 gün önce ön serpme veya astar uygulaması yapılmalıdır. Uygulanan ön serpme veya astar kuruduktan (en az 72 saat) sonra sıva uygulamasına geçilmelidir. Yüzey düzgünlüğü ve parlaklığı olan brüt beton yüzeylerde brüt beton astarı ile beraber ön serpme işlemi yapılarak kuruduktan sonra uygulama yapılmalıdır.

Uygulama 

8 kg ‘lık bir torba Horasanplus ısı yalıtım sıvasına ortalama 8-9 lt su ilave edilerek, sıva karıştırma makinesinde karıştırılmalı ve hazırlanan harç püskürtülerek uygulanmalı veya elektrikli mikser ile minimumu 1-2 dakika karıştırılarak yüzeye mala ile yapıştırılarak uygulanmalı daha sonra mastarlanmalıdır. Uygulama kalınlığı tek katta 1,5 cm ile 3  cm arasında olmalıdır. Koruyucu macun en az iki gün sonra silisyum esaslı yalıtım harcı sertleştikten sonra maksimum 2 mm kalınlığında uygulanır. Yeterince sertleşince perdahlanır, nemli bir sünger ile yüzey bitirilir. İklim şartlarına bağlı olarak, yüzeyler uygulamadan sonraki 7 gün içerisinde belli aralıklarla ıslatılabilir. Belirtilen süreler 20°C yüzey ve ortam sıcaklığında geçerlidir, düşük ısıda süre uzar, yüksek ısıda süre kısalır. Ürünün amacının dışında kullanılması ya da yukarıda belirtilen uygulama şartları ve önerilerine uyulmaması halinde oluşabilecek uygulama hatalarından Minersan Mineral San. ve Tic.A.Ş. sorumlu değildir.

Uyarılar ve Öneriler

Hazırlanan karışıma hiçbir yabancı malzeme ilave edilmemeli, her torba bütün olarak kullanılmalı ve belirtilen su oranlarına dikkat edilmelidir.  Farklı malzeme birleşim yerlerinde ve hareket olabileceği düşünülen noktalarda sıva filesi kullanılmalıdır. Uygulama sonrasında kullanılan tüm aletler kurumadan su ile yıkanmalıdır.

Tüketim 

2 cm sıva kalınlığı için ortalama 8-9 kg/m²

Raf ömrü 

Rutubetsiz ve kuru ortamlarda üretim tarihinden itibaren 1 yıldır. Kullanılmadığı durumlarda ambalajların ağzı sıkıca kapatılmalıdır.

TEKNİK ÖZELLİKLER

GÖRÜNÜŞ    Gri Toz
KURU YIĞIN YOĞUNLUĞU    345 ± 50 kg/m3
UYGULAMA SICAKLIĞI     +5 °C ile +30°C arası
SES YALITIM DEĞERİ    14,3 db (2cm/500hz)
BASINÇ DAYANIMI    CS I, 0,40 N/mm2
ISI İLETKENLİK    T1 (0,058 W/mK)
SU BUHARI GEÇİRGENLİK    12,48 μ
BAĞ DAYANIMI    FP: B
KILCAL SU EMME    W1
YANGIN SINIFI    A-1 Hiç yanmaz
RAF ÖMRÜ    12 ay
TSE    TS EN 998-1:2011


Avantajları

1.Bina içlerinde, kat aralarında ısı, ses yalatımını ve yangına karşı korumayı tek ürünler sağlar.
2.Yaşama,çalışma ve sosyal alanlarımızı oluşturan binalarımızda sessiz, sağlıklı konforlu alanlar oluşturur.
3.Terleme, küf, nem ve koku oluşumunu önler.
4.Koruma şapına gerek kalmadığı ve yoğunluk değeri düşük lduğu için binayı hafifletir.
5.Isıtma ve serinletme masraflarından önemli tasarruf sağlar.
6.Yapıların değerini artırır.
7.Doğal minerallerden oluştuğundan insan sağlığına zararlı değildir.
8.A1 Sınıfı yanmazlığa sahiptir.
9.Yüksek yapışma özelliğine sahiptir.
10.Yağuşma, terleme, küf, nem ve koku oluşumunu önler.